top of page

תזונה נכונה כעקרון מוביל

תזונה נכונה בגיל צעיר היא אחד הגורמים החשובים ביותר להתפתחות בריאה. ברשת 'טומשין-קידס' אנו מעניקים תשומת לב ורגישות מיוחדת לתזונה ואכילה נכונה, החל בהיערכות לארוחה, דרך אופן ההגשה וההנגשה לילדים, ועד לסגנון ארוחה

עקבו אחרינו

  • Instagram
  • Facebook

איכות המזון - בסיס לבריאות טובה

אנו עובדים עם חברות קייטרינג איכותיות, גדולות ואמינות ביותר בתחום, שעומדות בכל התקנים המחמירים של משרד הבריאות ומשרד החינוך. המזון שמגיע לילדים הוא טעים, בריא, איכותי ומותאם לכל צרכי הילדים.

אנו מספקים מגוון מנות מיוחדות לילדים עם צרכים תזונתיים ספציפיים, כולל מנות לאלרגנים, לצליאקים ולצימחונים. כל תפריט מתוכנן בקפידה כדי לספק את כל הרכיבים התזונתיים הנדרשים לגדילה ולהתפתחות בריאה של הילדים.

המזון מוגש בסביבה אסתטית ונעימה, כאשר הילדים יושבים סביב שולחנות ערוכים בכבוד. אנו מקפידים על איכות ההגשה ועל יצירת אווירה חיובית סביב זמן הארוחה, שהופכת את האכילה לחוויה נעימה ומשמעותית.

חינוך לתזונה נכונה - בניית הרגלים בריאים

ארוחת הצהריים משמשת אותנו כהזדמנות חינוכית מעולה ליצירת שיח בנושאים רלוונטיים לתזונה. אנו מקיימים שיחות עם הילדים על הרגלי אכילה בריאים, בניית תפריט ומשמעותו, יתרונות תזונתיים של מזונות שונים והיגיינה וחשיבותה.

הילדים לומדים על חשיבותה של ארוחת צהריים, כללי אסתטיקה ונימוסי שולחן, הרגלי אכילה נכונים וחשיבותם של סוגי המזון השונים. התכנית החינוכית שלנו כוללת גם חשיפה לנושאים של בחירת המזון הנכון, הבנת ערכים תזונתיים ויצירת קשר חיובי עם אוכל בריא.

במסגרת התכנית הפדגוגית, אנו מעבירים פעילויות העשרה בנושא תזונה באמצעות משחקים, שירים וסיפורים המלמדים על חשיבות האכילה הבריאה. הילדים זוכים להתנסות מעשית בהכנת מזון פשוט ובריא, כגון הכנת סלט או עוגה, תוך למידה על שימוש נכון בכלי אוכל.

סביבה תומכת ומעצימה לאכילה בריאה

אנו יוצרים סביבה המעודדת אכילה נכונה ויצירת יחס חיובי למזון. הילדים נהנים מ"טעימת ארבע" בשעות אחר הצהריים, הכוללת פירות טריים וכריכים בריאים, המשלימים את התזונה היומית שלהם.

צוותי החינוך שלנו מוכשרים להנחות את הילדים בזמן הארוחות, ליצור אווירה נעימה ולעודד ניסיון של מזונות חדשים בצורה לא כפויה. אנו מקפידים על כללי היגיינה נכונים, כולל נטילת ידיים לפני הארוחה ושמירה על סביבה נקייה ומסודרת.

הפעילות המוטורית העדינה המשולבת בהכנת המזון - כמו שימוש בכלי אוכל, סחיטת סמרטוטים לניקוי השולחן והתנסות בכלי עבודה - מפתחת אצל הילדים עצמאות ואחריות כלפי הסביבה שלהם. כל זה תורם לבניית הרגלי חיים נכונים שילוו אותם לאורך החיים.

תפריט שבועי לדוגמה

יום חמישי

תפריט סטנדרטי

שוקיים במרינדה

קוסקוס משולב מלא

ירקות מבושלים לקוסקוס

ירקות שלמים טריים

פרי העונה

מנה לל״ג/ אלרגניים:

שוק, פתיתים וירקות לקוסקוס

צמחוני/ טבעוני:

קציצות עדשים

יום רביעי

תפריט סטנדרטי

קציצות הודו ברוטב עגביות

אורז לבן משולב מלא

שעועית ירוקה

ירקות שלמים טריים

פרי העונה

מנה לל״ג/ אלרגניים:

קציצות עוף, אורז וקישואים

צמחוני/ טבעוני:

פלאפל

יום שלישי

תפריט סטנדרטי

ביסוני עוף אפוי בתנור

פסטה מלאה ברוטב (בצד)

גזר גמדי

ירקות שלמים טריים

פרי העונה

מנה לל״ג/ אלרגניים:

שניצל, פסטה וירקות מוקפצים

צמחוני/ טבעוני:

חזה בגריל מהצומח

יום שני

תפריט סטנדרטי

ביסוני עוף אפוי בתנור

פסטה מלאה ברוטב (בצד)

גזר גמדי

ירקות שלמים טריים

פרי העונה

מנה לל״ג/ אלרגניים:

שניצל, פסטה וירקות מוקפצים

צמחוני/ טבעוני:

חזה בגריל מהצומח

יום ראשון

תפריט סטנדרטי

קציצות בקר ברוטב עגבניות

אורז לבן משולב מלא

שעועית לבנה

ירקות שלמים טריים

פרי העונה

מנה לל״ג/ אלרגניים:

קציצות בקר, אורז ואפונה

צמחוני/ טבעוני:

קציצות צמחי

bottom of page